Cerere mare de formatori din partea mediului de afaceri din Timiș

259

Începând cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizați furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovada că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică formării profesionale a adulților și pregătirea de specialitate corespunzatoare programei de pregatire”.(Art. 23, alin.1 din O.G. nr. 129/2000)

În acest context, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională organizează o nouă serie a cursului de FORMATOR, care se va desfășura în perioada 4 – 13 aprilie 2016 (luni-vineri, orele 1600-2000), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.
Cursul este în concordanță cu noul standard ocupațional din 2007 și este acreditat de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației și este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări. Obiectivul cursului este de a pregăti persoane pentru ocupația de Formator iar obținerea certificării dă dreptul la practicarea acestei meserii.
Cursul de formator se adresează următoarelor categorii de persoane:
• Persoane care doresc să ofere în condiții legale cursuri și traininguri (calificare, recalificare, dezvoltare personală, dezvoltare de competențe), cu diplome recunoscute de Ministerul Muncii și Ministerul Educației;
• Persoane care oferă în cadrul firmei, în conformitate cu atribuțiile de serviciu, programe de formare (protecția muncii, cursuri de implementare a sistemelor de calitate, cursuri de calificare la locul de muncă etc.);
• Persoane care doresc să se dezvolte personal, prin dobândirea de abilități și competențe, pentru transmiterea corectă și eficientă a unor mesaje către terți;
• Persoane din departamentul de Resurse Umane / lectori interni.
La finalul cursului, participanții vor ști:
 să identifice necesitățile de instruire;
 să folosească limbajul verbal, nonverbal și paraverbal în favoarea lor;
 să administreze situații dificile (ex. grupe de cursanți neinteresați de învățare);
 să aleagă informația relevantă pentru obiectivele de instruire;
 să construiască activități care să ducă la îndeplinirea obiectivelor de instruire;
 să faciliteze învățarea pe parcursul și după finalul programului de prezentare/instruire;
 să evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante;
 să facă rapoarte de instruire relevante pentru o firmă;
 să organizeze programele de prezentare/instruire.
Cursul de formator are la bază metode dinamice, interactive și practice în formarea viitorilor traineri. Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvire.
Costul cursului poate fi achitat în două rate iar membrii CCIAT beneficiază de 10% reducere.
Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 104, tel. 0372185272, 0724604132, e-mail: anamaria.luca87@yahoo.ro, Ana Maria Luca – consultant cameral.

P

LĂSAȚI UN MESAJ