E nevoie de microbuze școlare, cu o capacitate mai mare, în Timiș! Sunt speranţe în 2016?

123

Mai multe localități din Timiș au nevoie de microbuze școlare mari. Deşi s-au tot făcut promisiuni de la minister, acestea încă nu s-au împlinit. În plus, sunt localităţi unde un microbuz cu 16 locuri este prea puţin pentru numărul de elevi.

În 2015, în total, 59 de microbuze, împărțite în trei tranșe, destinate elevilor au ajuns în județ. Astfel, douăzeci și opt de microbuze de 16 locuri, puse la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării, au sosit în toamnă. Acestea au fost direcționate primăriilor din judet, apoi au ajuns la Lugoj, Recaş, Banloc, Belinţ, Criciova, Gătaia, Ciacova, Teremia Mare, Ştiuca, Dumbrava şi în alte localităţi.

Zece localităţi au cerut microbuze şcolare cu 28 de locuri, dar până acum au venit doar trei. Momentan, la minister nu se întrevăd speranţe în acest sens, însă CJ Timiș promite să facă demersuri de la anul. “Avem puțin mai mici atribuții în ultimii ani. Asta se datorează modului stabilit de Guvern ca banii să fie cheltuiți prin inspectorate și prin Ministerul Învățământului și nu prin Consiliile Județene. Totuși, am militat și în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. Pe transport avem 59 de microbuze care au venit anul trecut în diferite tranșe. Din acest punct de vedere ar trebui încă patru-cinci microbuze. Să sperăm că le primim în 2016, dar cu o capacitate mai mare, pentru localități care au nevoie din acest punct de vedere”, spune președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

În Timiş sunt 134 de microbuze, 113 sunt achiziţionate de Ministerul Educaţiei, 14 au fost transferate de la Consiliul Judeţean către primării.

LĂSAȚI UN MESAJ