Ceremonial festiv dedicat Zilei Jandarmeriei Române, la Timișoara

121

Luni, 2 aprilie, la sediul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara a avut loc un ceremonial militar dedicat aniversării Zilei Jandarmeriei Române. Cu toate că seria evenimentelor se înlănțuie de o săptămână atrăgând public destul de numeros la acțiunile dedicate acestei sărbători, aici au venit doar cei de-ai casei, fiind vorba de o adunare de o sobrietate deosebită. Dar la fel de mult așteptată de militari, nu de civili. De fapt este recunoașterea muncii lor de zi cu zi în condiții nu întotdeauna prielnice. După un an de muncă este bine să se facă auzite câteva vorbe de încurajare ce denotă că este utilă activitate militarilor în albastru.

În special pentru jandarmii din Banat este o dublă aniversare. Dacă se sărbătoresc 168 de ani de la ofisul de înființare a acestei specialități militare, la noi în regiune se aniversează 100 de ani de jandarmerie română de după actul Unirii de la 1918.

În debutul festivităţii, a fost intonat Imnul de stat al României iar, în continuare, comandantul unităţii, colonel Remus Ioan Cîmpan, a transmis mesajul său celor prezenţi.
La manifestarea ce a avut loc, au fost invitaţi să participe şefii instituţiilor publice cu care jandarmii timişoreni cooperează şi colaborează.

Cu acest prilej, subprefectul judeţului Timiş, domnul Daniel Cristian Franţescu, a dat citire mesajului transmis, la ceas aniversar, din partea ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan iar domnul Călin Ionel Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a ţinut o alocuţiune despre insemnătatea acestei arme a jandarmilor și rolul lor într-o societate modernă.

De asemenea, consilier preot iconom stavrofor Cristian Pavel a adresat un mesaj jandarmilor, din partea Înalt PreaSfinţiei Sale Ioan Selejan – Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului ce nu a putu fi de față.

LĂSAȚI UN MESAJ