Cercetători şi profesori din Timişoara, premiaţi de Academia Română. Ce lucrări au publicat

119

Nouă profesori şi cercetători din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara au fost distinşi de Academia Română pentru rezultatele remarcabile obţinute. Cel mai înalt for academic din România şi-a decernat premiile pentru anul 2015 recent, iar pe lista câştigătorilor se află şi cadrele didactice din Timişoara, care au fost recompensaţi pentru lucrări ştiinţifice publicate în anul 2013, în ştiinţe tehnice, istorice, matematice şi tehnologia informaţiei.

Premiile Academiei Române se acordă oamenilor de știință și litere, artiștilor români, din țară sau din străinătate, pentru meritul de a fi contribuit, prin activitatea și opera lor, la dezvoltarea culturii și științei românești.

„Oamenii sunt cea mai de preț resursă a unei universități, astfel că nu putem vorbi de performanță fără cercetători de valoare. Îi felicit pe premianți, cât și pe cei care se află în spatele lor, întrucât calitatea se poate obține doar prin munca în echipă. Distincțiile subliniază ceea ce clasamentele internaționale au notat deja, faptul că UVT are o bază solidă în cercetare. Ne propunem să mergem pe același drum și să investim în continuare în oameni”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Profesorii şi cercetătorii din Timişoara distinși de către Academia Română sunt: Radu Păiuşan, Petru Jebelean, Marius Paulescu, Eugenia Paulescu, Paul Gravilă, Dana Petcu, Georgiana Macariu, Silviu Panica, Ciprian Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ