Centura de vest încă nu prinde un contur real

113

Parlamerntarul Cătălin Drulă, care de altfel are o bună experiență ca specialist în probleme de infrastructură, atrage atenția asupra unei probleme stringente ce apăsa pe mobilitatea din județul nostru. Este vorba de mult discutata chestiune a Centurii de Vest (ocolitoare a municipiului Timișoara).

Presiunea tot mai mare a mijloacelor de transport care taie haotic orașul în toate direcțiile ar trebui reglementată mai hotărât. Mai cu seamă transportul greu de marfă dar și mașinile care doar tranzitează orașul ar putea foarte bine să circule civilizat pe rute ocolitoare externe. În acest sens, un bun exemplu este fragmentul de nord-est ce funcționează foarte bine. Dar este insuficient și deservește doar o mică parte din necesar. Deși demersurile pentru centura de sud au început foarte timid cu nouă ani în urmă, lucrările cu adevărat au demarat abia în acest început de an. Și cu siguranță vor mai dura destul de mult.

Acum era momentul cel mai propice ca studiul de fezabilitate și alte demersuri necesare să pornească și pentru parte de vest pentru a nu se ajunge în aceiași situație de întârziere ca la parte de sud. La inceput de an, în ianuarie, au demarat unele mișcări de a întocmi acel studiu de fezabilitate. Dar la fel de rapid au fost abandonate cu promisiune că se vor restarta la începutul verii. După cum arată Cătălin Drulă iată că ne aflăm deja în luna iunie și nu se întrevede nici un demers serios.

Centura de vest este o arteră absolut necesară și prin faptul că va lega tot traficul spre Sânnicolaul Mare, Săcălaz, Utvin și spre frontiera cu Serbia de viitorul drum ce face jocțiunea cu Autostrada. Tocmai din acest motiv deputaul USR trage un semnal de alarmă pentru Acest drum de ocolire.

LĂSAȚI UN MESAJ