Centura de sud a Timişoarei va demara la Paștele Cailor!

1181

CNADNR a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a fost emisă decizia de finanţare pentru proiectul „Construcţia autostrăzii Timișoara-Lugoj și variantei de ocolire a orașului Timișoara la standard de autostradă”. Conform acestuia, Comisia Europeană a emis, în data de 4 august 2016, decizia prin care se aprobă eşalonarea proiectului în două perioade de programare, decizia stabilind şi contribuţia financiară din partea Fondului de Coeziune aferentă proiectului, în cuantum de 131.739.335 euro.

Proiectul are drept obiectiv proiectarea, supervizarea și construcția unei autostrăzi (2X2) între orașele Timișoara și Lugoj, în lungime de 25,625 km și a unei variante de ocolire a orașului Timișoara, în lungime de 9,5 km, la standard de autostradă.

Proiectul a fost divizat în două loturi. Lotul 1 este reprezentat de sectorul Timişoara – Lugoj. Varianta de ocolire a oraşului Timişoara reprezintă lotul 2 al proiectului. Întregul proiect (autostrada Timişoara – Lugoj şi centura de ocolire a oraşului Timişoara) este însă unul „fazat”, iar decizia de finanţare despre care se face vorbire la începutul comunicatului se referă doar la faza 1, adică lucrările realizate până la data de 31 decembrie 2015.

În ceea ce priveşte centura de sud a oraşului, aceasta nu e nici măcar cuprinsă în planul de lucrări  al Guvernului. Mitingul de protest promis de primarul Nicolae Robu poate începe. Eventual la toamnă, când se întoarce lumea din concedii.

Asta în timp ce, peste tot în ţară, sunt demarate ample lucrări de realizare a centurilor ocolitoare în majoritatea oraşelor şi chiar a comunelor.

LĂSAȚI UN MESAJ