Centrul Medical “Cristian Șerban” primește un aparat medical de maximă importanță, cu ajutorul Clubului Rotary Buziaș

766

Centrul Medical Clinic de Evaluare şi Recuperare pentru Copii şi Adolescenţi “Cristian Şerban” va primi un ecograf performant. Aparatul, extrem de necesar, va fi achiziționat în urma unui eveniment caritabil organizat de Clubul Rotary Buziaș.

Președintele Clubului Rotary Buziaș, Nicușor Velican, a anunțat rezultatele acțiunilor caritabile organizate în ultima perioadă și rezultatele obținute în urma acestor evenimente.

Balul Clubului, ce avut loc zilele trecute, a adunat o mulțime de prieteni ai clubului într-o seară dedicată adunării de fonduri ce vor fi folosite în diverse scopuri ce mai alină din nevoile celor ce nu sunt printre norocoșii soartei.

La cea de-a doua ediție a taberei internaționale de creație plastică, organizată sub egida Clubului Rotary, au participat 11 artiști din țară dar și doi de la Szeged, Ungaria. Cele 22 de tablouri au fost donate pentru a fi licitate la balul caritabil. Au fost adunați în jur de 9.000 de dolari, bani ce vor merge alături de alți bani la fondul pentru ahiziționarea unui ecograf performant achiziționat în colaborare cu clubul Rotary din California. Aparatul este de maximă necesitate Centrului Medical Clinic de Evaluare şi Recuperare pentru Copii şi Adolescenţi “Cristian Şerban” din Buziaș pentru depistarea și tratarea unor boli ale copiilor internați aici. Colegii rotarieni din vestul Americii au promis că vor veni cu aparatul în valoare de 60.000 de dolari și cu o echipă de 20 de specialiști ce vor ajuta la instalarea echipamentului dar și la alte activități din centrul medical. Garanția și tot ce mai e nevoie timp de doi ani, vor fi, de asemenea, asigurate de partea americană. De fapt lucrul acesta este posibil dacă se ține cont că este cel mai mare club de peste ocean cu peste 300 de membri față de cei 34 de la Buziaș.

Dintre acțiunile recente ale echipei timișene se mai pot enumera dotarea cu paturi și echipamente de spital în valoare de 20.000 de euro.

O altă manifestare de suflet a fost premierea celor mai destoinici elevi ai liceului din Buziaș cu fonduri de peste 9.000 de lei. Au fost oferite sume de bani celor mai studioși elevi dar și rechizite și alte obiecte necesare unor elevi cu posibilități mai reduse.

Din paleta de evenimente legate de copii, se evidențiază schimburile internaționale pe un an de zile a unor elevi ce doresc să studieze într-o altă cultură total diferită de cea de acasă. Un tânăr din Canada și-a sărbătorit majoratul în România în familia de aici, înainte de a pleca înapoi acasă peaste ocean. Chiar acum se află de asemenea pentru un an de studiu la noi, Maria venită tocmai din Japonia. Tânăra se va integra într-o familie autohtonă și va studia aici despre limba și cultura română.

Un club destul de mic dar cu ambiții foarte mari a reușit să se impună în doar 12 ani de activitate prin o seamă de fapte în sprijinul celor ce au nevoie de un ajutor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ