Centru unic în România, finanţat de companii private

185

În Timiş, la Buziaş, funcţionează Centrul Centrul Medical de Evaluare şi Recuperare „Cristian Șerban”, unic în România. Aici vin sute de copii care au probleme de hemofilie şi diabet şi, deşi centrul este unul public în subordinea Ministerului Sănătaţii, fondurile de la Bucureşti sunt insuficiente.

În ajutorul centrului a sărit o mare companie multinaţională din Timişoara. ContiTech a donat micuţilor până acum 170.000 de euro.

„35.000 de euro este suma donată an de an de fabrica ContiTech din Timişoara către Centrul Medical de Evaluare şi Recuperare „Cristian Șerban” din Buziaş, judetul Timiș”, transmit reprezentanţii companiei.

Centrul medical „Cristian Şerban” oferă servicii complexe de terapie, diagnostic, tratament, suport şi consiliere psihologică, dar şi de educaţie medicală a bolnavilor. Pacienţii cărora li se adresează sunt copii şi tineri care suferă de boli incurabile, în principal diabet zaharat insulino-dependent şi hemofilie. Şansele de viaţă ale acestora depind de calitatea şi de modul de personalizare al tratamentului. Peste 80% dintre pacienţi provin din afara judeţului Timiş.

„Implicarea ContiTech vine nu doar în sprijinul Centrului de la Buziaş, ci, mai ales, în susţinerea programului medical pe care îl desfăşurăm aici. Ajutorul oferit an de an susţine tratamentul pentru zeci de pacienţi iar fiecare donaţie este, pentru noi, un nou impuls şi o nouă confirmare că facem lucruri bune“, a declarat prof. dr. Margit Şerban, copreşedintele Fundaţiei „Cristian Şerban”.

LĂSAȚI UN MESAJ