Centru multifuncțional pentru regenerarea zonei Freidorf

64

Regenerarea cartierelor mărginașe ale Timișoarei se face cu fonduri europene. Primăria Timișoara a semnat un contract de finanțare pentru construirea unui centru multifuncţional de tip servicii sociale fără cazare, în cartierul Freidorf. Acesta va fi amplasat pe strada Polonă, nr. 17.

Centrul multifuncţional va avea o suprafaţă utilă de 447 de metri pătrați, regim de înălţime P + 1E. Vor fi amenajate şi o zonă verde şi un teren de joacă/sport pe o suprafaţă de 670 de metri pătrați.

”Va beneficia de acest proiect populaţia care trăieşte în zona marginalizată, respectiv 575 persoane, care au fost identificate în urma unor cercetări în teren. Obiectivele proiectului vizează promovarea dezvoltării locale prin intermediul unor investiţii în construcţia şi dotarea unui Centru multifuncţional destinat utilizării publice pentru activităţi educative, culturale şi recreative de tip centru de zi. Totodată, se doreşte asigurarea unor servicii sociale destinate zonei Freidorf, care vor oferi posibilitatea unor intervenţii integrate şi vor contribui la combaterea excluziunii sociale”, aflăm din proiect.

În cadrul Centrului multifuncţional se vor oferi servicii sociale pentru un centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi, precum şi servicii de asistenţă comunitară. Valoarea proiectului este de 4,3 milioane de lei fără TVA. Durata de implementare de la semnarea contractului este de 39 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ