Centru modern pentru timișorenii de la periferie

57

Timișorenii de la periferie primesc o veste bună. În cartierul Kuntz se va ridica un centru modern care va revitaliza întreaga zonă. Spațiul multifuncţional va găzdui activităţi socio-educative, recreative şi culturale. Valoarea trece de 7 milioane de lei.

„Scopul este combaterea marginalizării sociale a acestei populaţii prin promovarea unei abordări de tip integrat, prin realizarea unei investiţii în imbunătăţirea mediului fizic precum şi investiţii pentru dezvoltarea funcţiilor sociale şi comunitare. Grupul ţintă vizat este format din aproximativ 100 de persoane din comunitatea urbană marginalizată, beneficiari direcţi ai investiţiilor realizate în cadrul proiectului. Realizarea obiectivului va contribui, de asemenea, la: creşterea sentimentului de apartenenţă la comunitate; dezvoltarea de acţiuni de informare la nivelul comunităţii în ceea ce priveşte serviciile oferite şi beneficiile acestora pentru persoanele marginalizate şi familiile acestora; asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere – socializare, abilitare-reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă pentru copii”, anunță Primăria Timișoara.

Va fi un centru multifuncţional (clădire) de tip servicii sociale fără cazare, incluzand spaţii de odihnă, recreere şi relaxare prin: amenajarea unor săli pentru cursuri artistice, sală de sport, activităţi de asistenţă la efectuarea temelor, denumite generic after school, sală de mese. cu respectarea prevederilor din certificatul de urbanism.

Programul este dedicat copiilor de vârstă şcolară (7-12 ani). Sala de mese va fi deservită de un serviciu de catering şi va fi prevăzută cu un oficiu pentru depozitarea temporară, spălare veselă. Grupurile sanitare pentru personal vor fi la etajul I.

Tot aici se află un oficiu cu spălătorie pentru feţe de masă, perdele, huse de scaune etc., prevăzut cu spaţii de depozitare pentru rufe curate / murdare.

LĂSAȚI UN MESAJ