Centrele de vaccinare din Timiș nu sunt gata, imunizarea începe de luni

128

Centrele de vaccinare din județul Timiș nu sunt gata, vineri, 15 ianuarie, când începe oficial a doua etapă a campaniei de imunizare. Autoritățile din județ și cele din Timișoara au anunțat că spațiile unde se va adminsttra serul sunt în curs de amenajare sau avizare și că, de fapt, vaccinarea va demara abia luni.

În Timișoara ar urma să funcționeze 17 centre și alte 15 în județ, pe lângă cele 11 existente deja în unități sanitare. Potrivit unor surse DSP Timiș, în zilele următoare se vor deschide aproape toate centrele și vor sosi și dozele necesare începerii vaccinării. ”Lucrăm împreună cu Prefectura și Direcția Județeană de Sănătate Publică pentru deschiderea, în cel mai scurt timp, a tuturor centrelor de vaccinare. Primăria Timișoara a pus la dispoziție, și cu ajutorul unor companii private, 17 spații destinate vaccinării, care reprezintă 11 centre de vaccinare întrucât mai multe spații se află în aceeași locație. Deocamdată, Centrul Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei (CJCCI) ne-a solicitat alocarea a 2 centre pentru vaccinare.

Continuăm amenajarea celorlalte și le punem la dispoziție etapizat pe măsură ce ni se cere. Acele prime 2 centre vor funcționa la Iulius Town și la Spitalul CFR. La Iulius Town vaccinarea va fi realizată de echipe mixte de cadre medicale de la Spitalele Municipal și Louis Țurcanu din subordinea Primăriei”, a transmis Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

De azi se pot face programări pentru vaccinare. Înscrierea se face pe platforma națională https://vaccinare-covid.gov.ro/ de la ora 15:00, prin angajatori sau medici de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ