Celebrarea Anului Nou s-a transformat într-un adevărat carnagiu în Filipine: Peste 1.000 de case incendiate şi sute de răniţi

113

Petardele de Anul Nou, pe care localnicii din Filipine le folosesc pentru a alunga spiritele rele, au provocat un incendiu devastator la Manila. Un bărbat a murit, iar alte 380 de persoane, printre care şi copii, au ajuns la spital cu răni grave.

În ciuda unei campanii prin care guvernul filipinez a avertizat populaţia în privinţa riscurilor legate de artificii, sute de oameni au fost răniţi de materiale pirotehnice incorect detonate.

incendiu-filipine-1

De asemenea, în Manila, mii de persoane au rămas fără un acoperiş deasupra capului, după ce aproximativ 1.000 de locuinţe au fost mistuite de flăcări. Incendiul a fost provocat de o petardă lansată accidental într-o baracă ​​abandonată.

Oficialii au confirmat că bărbatul care a murit în noaptea dintre ani a fost ucis de explozia unei rachete de Revelion, în timp ce striga „La revedere, Filipine”.

incendiu-filipine-2

Potrivit secretarului de stat al Sănătăţii, Janet Garin, medicii au fost nevoiţi să-i amputeze trei degete unui băieţel de opt ani după ce o pocnitoare i-a explodat în mâini. Tot din cauza petardelor, alţi nouă copii au rămas cu handicap pe viaţă.

Janet Garin a atras atenţia că numărul răniţilor este „alarmant” şi că dacă vremea ar fi fost mai bună cifra ar fi fost cu mult mai mare. Ea le-a cerut autorităţilor interzicerea tuturor petardelor.

LĂSAȚI UN MESAJ