Analiză 2015: Investiţii în învăţământul din Timiş şi premii importante obţinute de tinerii din judeţ

268
facultatea de constructii upt

În special cu bani de la Uniunea Europeană, mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Timiş au fost modernizate, în anul care tocmai a trecut. Astfel, elevii, dar şi studenţii pot învăţa în condiţii moderne. De asemenea, în 2015, câţiva tineri ne-au făcut să fim mândri că suntem timişeni. Asta după ce au obţinut premii importante la competiţiile internaţionale la care au reprezentat România.

Printre cele mai importante investiţii din învăţământul din judeţul Timiş, în 2015, se numără modernizarea Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara. Aceasta a devenit cea mai modernă facultate de construcţii din ţară, după ce au fost alocaţi aproape cinci milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea a unsprezece laboratoare. Totodată, au fost cumpărate şi mai multe aparate moderne, cu ajutorul cărora cercetătorii pot analizează cum se comportă construcţiile supuse la acţiuni extreme, precum cutremure, explozii, incendii sau chiar atacuri teroriste, şi nu numai.

Nu trebuie uitate nici lucrările de modernizare a clădirilor principale în care îşi desfăşoară activitatea trei licee de elită din Timişoara, Lenau, Loga şi Calderon, care se apropie de final.

paul codrin oneci

Numeroase premii şi menţiuni au fost obţinute de tinerii din Timiş, anul trecut, dovadă că educaţia se face bine în judeţul nostru. Paul Codrin Oneci este unul din tinerii care a uimit întreaga ţară. Elevul înscris în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara a obţinut medalia de bronz la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, desfăşurată în Austria, dar şi menţiune la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din Indonezia.

vlad rochian

Un alt elev de nota zece este Vlad Rochian, care învaţă tot la Liceul „Grigore Moisil”. Liceanul a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică, organizată în Bulgaria, şi medalia de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, proba de Informatică, din Rusia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ