1.2 C
Timișoara
sâmbătă 20 aprilie 2024

Cele mai noi tehnologii agricole, prezentate la Timișoara. Austriecii își văd recoltele prin satelit-VIDEO

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu ECOPLUS International România-Agenție Economică a Landului Austria Inferioară, a organizat vineri, 11 noiembrie, un parteneriat de afaceri, la care au participat unele dintre cele mai importante companii din domeniul agriculturii din Austria.

”Pot să vă spun din statistici, că deși județul Timiș este unul de mare productivitate în România, acesta se află undeva la jumătate din ceea ce produc cei din Austria sau din nordul Italiei, pe terenurile agricole. Aici intervin două componente: una este umiditatea solului, un plus, pe care noi nu îl avem, iar al doilea aspect îl vizează implementarea tehnologiilor de vârf. Acestea pot crește productivitatea cu procente considerabile. Prețul tehnologiei avansate începe de la doi euro și ajunge până la 20.000 de euro. Aceasta în schimb asigură creșterea producției și a randamentelui solului”, spune Daniel Marcu, reprezentantul ECOPLUS International România, organizator al evenimentului.

Evenimentul intitulat Precize Farming își propune să ofere o perspectivă clară asupra celor mai noi tehnologii agricole. Delegația austriacă a fost formată din 13 companii fiind puternic interesată de oportunitățile de investiție din România.

Franz Handler, reprezentant al Institutului de Cercetare Josephium din Austria, a prezentat conceptul inovator de precizie farming. Conceptul implică monitorizarea prin satelit a recoltelor. Prezentarea a fost urmată de discuții bilaterale între firmele implicate, cu scopul de a oferi o perspectivă clară asupra noilor tehnologii din domeniul agriculturii, cu accent pe găsirea partenerilor de afaceri potriviți.

”Procesul agricol se folosește de toate datele tehnologice și informatice. Avem date cu privire la producție, la locație, tehnologie, înștiințare de care orice agricultor are nevoie, pentru terenul pe care îl deține. Agricultorii își pot simplifica munca și totodată o pot desfășura foarte ușor, prin sisteme de comandă, care preiau comenzile. Pe baza acestor date se pot face comenzi cu un real succes, totul fiind automatizat. Pentru ca acest proces să funcționeze, de exemplu, este importantă interacțiunea dintre tractor și partea de comandă a acestuia, declară Franz Handler”, reprezentantul Institutului de Cercetare Josephium din Austria.

Alte subiecte :

Victimele datoriei de Eugène Ionesco, noua premieră la Teatrul Național Timmișoara

Cu noua sa premieră, Teatrul Național din Timișoara propune publicului o incursiune în subconștient. Nu pe filiera Freud, și nici pe filiera Jung, ci,...

Ciudățeniile Banatului. Episcopia românească de la Vârșeț (Serbia) are sediul la Deta (România)

Pentru cei ce încă mai au vii în memorie unele amintiri din școala generală nume ca „Dacia Felix” le amintește de...

Citește și :