Cele mai frumoase cărți din România au ajuns la Pygmalion

132

De câteva sute de ani de când o minte ascuțită a descoperit tiparul, acesta a devenit atât de cunoscut încât nu i se mai dă importanța meritată. De când au apărut primele semne presate pe o coală, meșterii au încercat să facă acest proces nu doar util ci și cât mai armonios. La o carte ar trebui să fie totul frumos: scrisul frumos, legătorie îngrijită, ilustrații încântătoare. Să emane drag de a o răsfoi.

Toată lumea este chemată să vadă carte-artă. Veniți!

carti1Să admirați. Să priviți. Să răsfoiți cele mai frumoase apariții editoriale din România. Cele mai frumoase cărți. Și asta vreme de două săptămâni, între 22 septembrie și 4 octombrie. Atâta timp cât în galeria Pygmalion din Casa Artelor vor sta adăpostite… cele mai frumoase cărți itinerante la Timișoara. Adică exponatele din cadrul proiectului cu același nume pus la punct de Asociația pentru performanță și cultură. Expoziția cuprinde o selecție de albume, cărți de artist și în ediție limitată, din arhiva celor patru ediții ale concursului “Cele mai frumoase cărți”.

“Cele mai frumoase cărți din România este un proiect cultural cu desfășurare anuală, dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională.” – spun organizatorii evenimentului.

Proiectul a mai cuprins și conferințe, ateliere, activități de stimulare a lecturii, întâlniri profesionale, participarea cărților realizate de ilustratori / designeri români la expoziții și târguri de carte în București, Cluj, Iași, Timișoara și Târgu Mureș, dar și Frankfurt, Leipzig, Londra, Paris, Stockholm.

Deschiderea oficială a ediției timișorene a expoziției “Cele mai frumoase cărți” are loc joi, 22 septembrie, la ora 18.00, în galeria Pygmalion din Casa Artelor.

LĂSAȚI UN MESAJ