Cele 15 obiective pentru Timişoara, cerute la Guvern

2871

Autorităţile locale din Timişoara au început presiunea asupra Guvernului Grindeanu pentru realizarea a cât mai multe obiective în oraşul de pe Bega. Primarul Nicolae Robu a transmis o adresă oficială parlamentarilor de Timiş în care le cere să sprijine 15 obiective pe care edilul şef le vrea realizate în oraş.

„Am adresat o scrisoare tuturor parlamentarilor de Timiş prin care i-am rugat să susţină, cu ocazia adoptării legii bugetului, proiectele de interes pe care Guvernul trebuie să le realizeze în Timişoara. Vrem să vedem că Guvernul României face ceva pentru Timişoara”, a declarat Nicolae Robu.

Iată obiectivele cerute de Robu:
1. Centura Sud
2. Centura Vest
3. Racordul la autostradă de la bifurcația Arad – Sînandrei
4. Spitalul regional
5. Institutul oncologic
6. Noua maternitate
7. Noul stadion de 42.000 locuri
8. Noua sală polivalentă de 16.000 locuri
9. Bazinul de înot olimpic
10. Reabilitarea și modernizarea Gării de Nord
11. Centrul intermodal de mărfuri
12. Centrul intermodal de pasageri
13. Modernizarea și extinderea aeroportului
14. Muzeul Național al Revoluției Române din Decembrie 1989
15. Angajamentele bazate pe fonduri guvernamentale din proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, conform portofoliului convenit cu Ministerul Culturii.

“Pentru punctele 1, 3 şi 8 deja lucrurile sunt lansate de precedentul Guvern. Drept urmare, aceste obiective ar trebui să se găsească deja în proiectul de buget cu finanţare. Ar trebui să se regăsească şi bazinul de înot olimpic. Compania Naţională de Investiţii şi Federaţia Română de Înot mi-au transmis că s-a dat undă verde pe proiect. La Ministerul Culturii există documentele care ne-au fost cerute în ceea ce am angajat în agenda Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2021.

Institutul oncologic trebuie realizat de Guvern, pe structura de pe Calea Torontalului. E acum a Guvernului şi Guvernul s-a angajat să realizeze acolo un institut oncologic. Stadionul este aprobat în principiu pe lista sinteză la Compania Naţională de Investiţii. Nu a primit finanţare nici măcar pentru studiu de fezabilitate”, a explicat primarul Timişoarei.

Executivul a început deja proiectarea bugetului national pentru 2017. Rămâne de văzut câţi bani va primi Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ