Cel mai mare ecran din România va fi amplasat în Parcul Rozelor. Ce filme vor fi proiectate pe el

5451

Caravana Metropolis se întoarce la Timișoara cu Cinema în aer liber. Cele mai bune filme de autor vor fi propiectate în Parcul Rozelor, între 19 şi 24 iulie. Surpriza este că spectatorii vor viziona peliculele pe cel mai mare ecran gonflabil din România.

Şase filme de autor vor fi proiectate, de marți până duminică, de la orele 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

„Filmele din selecția oficială, drame, thrillere, documentare pentru toate gusturile și vârstele, se bucură de numeroase premii la importante festivaluri internaționale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar și BAFTA. Evenimentul a devenit deja o tradiție la Timișoara, aceasta fiind cea de-a patra ediție care se desfășoară la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor. Tot aici s-a înregistrat cel mai mare număr de spectatori la o proiecție Caravana Metropolis, 3.000 de oameni au venit într-o singură seară la film în aer liber”, transmit organizatorii .

Prețul biletelor este 10 lei bilet întreg și 5 lei pentru elevi și studenți și se pot achiziționa în avans de pe site-ul www.eventbook.ro (https://eventbook.ro/program/caravana-metropolis-timisoara-2016) sau din locație pe durata evenimentului.

Iată cele 6 filme care vor fi proiectate la Timișoara:

1. Marți, 19 iulie:

MUSTANG (Turcia), r. Deniz Gamze Erguven, cu Tugba Sunguroglu, Gunes Sensoy, Elit Iscan – Filmul a fost nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin și a avut premiera la Cannes în 2015, în secțiunea Quainzaine des realisateurs. Laureat al premiului European Discovery of the Year la European Film Awards.

2. Miercuri, 20 iulie:

DINCOLO DE CALEA FERATĂ (România), r. Cătălin Mitulescu, cu Alexandru Potocean, Ada Condeescu. Mențiune specială a juriului Karlovy Vary IFF.

3. Joi, 21 iulie:

DANEZA/ THE DANISH GIRL (UK), r. Tom Hooper, cu Eddie Redmayne, Alicia Vikander în rolurile principale – Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar, nominalizat la alte 3 categorii la Premiile Oscar, la 3 Globuri de Aur și la 5 premii BAFTA.

4. Vineri, 22 iulie:

FIUL LUI SAUL/ SON OF SAUL (Ungaria), r. László Nemes, cu Urs Rechn, Levente Molnár. Filmul a primit peste 30 de nominalizări şi a câştigat 22 de premii, dintre care, cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2016. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes și cel mai bun film la ediţia din acest an a Globurilor de Aur.

5. Sâmbătă, 23 iulie:

AMY (UK), r. Asif Kapadia – Câștigător al Premiilor Oscar și BAFTA pentru Cel mai bun documentar în 2016

6. Duminică, 24 iulie:

STRADA CLOVERFIELD 10 (SUA), r. Dan Trachtenberg, cu Mary Elizabeth Winstead, John Goodman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.