Cel mai cunoscut compozitor bănățean de muzică ușoară a ajuns la pragul… 72 VIDEO

962

Marius Țeicu s-a născut la 9 mai 1945, la Reșița, dar de la vârsta de 2 ani familia lui s-a mutat la Timișoara.

Compozitor, solist vocal, instrumentist (pian, instrumente cu clape, oboi), orchestrator, dirijor și profesor, Marius Țeicu absolvit Liceul de muzică din Timișoara, în 1963, la secția oboi-pian, apoi Academia de muzică din București, în 1968, la secția dirijat.
Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România din anul 1974, de asemenea profesor, între anii 1991-2002, al Facultății de Teatru din cadrul Universității Ecologice din București.
Din anul 2002, este profesor al Facultății de Teatru din cadrul Universității Spiru Haret din București.

A primit Premiul pentru întreaga carieră la Premiile Muzicale Radio România din 2016, după ce, în mai 2004, a fost decorat de președintele țării, Ion Iliescu, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Creația sa muzicală cuprinde peste cinci sute de melodii de muzică ușoară, majoritatea făcând parte din programele de Radio și Televiziune, fiind editate pe CD-uri, casete sau discuri vinil.
A semnat partituri muzicale pentru filme artistice de lung metraj, filme muzicale, muzicaluri pentru copii și tineret, show-uri de televiziune, muzică pentru copii, spectacole de revista, operetă, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ