Cel mai apreciat circ contemporan din Europa ajunge la Timișoara

258

Călătoria spre Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii, începe prin miracolul, emoţia şi ingeniozitatea circului contemporan. CIRCUS CIRKÖR vine pentru prima dată în România, după un succes imens înregistrat în Europa. Peste 2 milioane de oameni au asistat până acum la spectacolele CIRCUS CIRKÖR, iar peste 400.000 de copii și tineri au făcut, cu ajutorul lor, primii pași în arta circului contemporan, prin atelierele organizate de compania artistică scandinavă.

Artiștii CIRCUS CIRKÖR vor ajunge la Timișoara cu spectacolul “LIMITS”, în 22 noiembrie având programate două reprezentații gratuite pentru elevi și studenți, iar în23, 24 și 25 noiembrie vor susținetrei spectacole publice pe bază de bilet, începând cu ora 20.00. Spectacolele vor avea loc la Sala Sporturilor “Constantin Jude“ (Olimpia) – aleea F.C. Ripensia, nr.7, Timisoara.

Spectacolul “LIMITS“ este conceput și regizat de care Tilde Björfors, fondatorul și directorul artistic al CIRKUS CIRKÖR. Cu o vastă experiență artistică, aceasta a pus în scenă și alte spectacole de succes internațional ca Borders, Knitting Peace, Wear it like a crown sau Inside out. Presa internațională a descris în nenumărate rânduri spectacolul “LIMITS” ca fiind ”o formă de artă infinită precum cerul, ce simbolizează ”echilibrul dintre viaţă şi moartea cu care se luptă”, dar și ca “o excepţională poezie de circ, pe o temă de maxim interes: migraţia.”

Mai multe detalii despre reprezentație puteti afla pe www.timisoara2021.ro.

“Ne propunem să atragem și să angajăm publicul local și regional în viața culturală a orașului Timișoara, prin variate forme de expresie ale culturii și artei. Prezența CIRCUS CIRKÖR este doar prima dintr-o serie de asemenea spectacole planificate în acest sens, prin care dorim săutilizăm circul contemporan ca pe o metodă de educaţie non-formală, bazată pe pedagogie creativ-activă“, – Simona Neumann, director executiv Asociația Timișoara 2021 -Capitală Europeană a Culturii.

Tinerii care vor fi invitaţi de Timişoara 2021 la spectacolele “LIMITS” din 22 noiembrie, vor avea oportunitatea de a experimenta câteva dintre elementele demonstrate de artişti. Pe parcursul săptămânii, vor avea loc ateliere de lucru pentru elevii de la şcolile selectate în program, urmând ca în 25 noiembrie acestea să fie deschise publicului larg. Artiștii de la Cirkus Cirkör, cu o vastă experienţă în iniţierea tinerilor în ceea ce înseamnă arta circului contemporan, împreună cu profesorii Şcolii de Circ din Timişoara vor coordona atelierele de lucru.

Seria de activități desfășurate în perioada următoare în Timișoara sub conceptul creativ CIRC! va culmina in luna iulie 2018, cu primul festival de circ contemporan, unde timişorenii, turiştii și invitații vor împărtăşi o sărbătoare estivală a artelor circului, în parcuri, pe străzi şi locuri mai puţin cunoscute ale oraşului.

Evenimentul este organizat de către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Teatrul Național Timișoara și Școala de Circ Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ