Cel mai amplu protest din ultimile seri, de la Timișoara! VIDEO

5039

Peste 20.000 de timișoreni, nemulțumiți de celebrele Ordonanțe de Urgență care modifică Codul Penal și Codul de procedură penală, s-a adunat și în această seară în Piața Operei din Timișoara.

Conform forțelor de ordine, asistăm la cea mai amplă manifestație din ultimile seri, poate și datorită faptului că este sfârșit de săptămână și lumea nu merge maine la servici. Jandarmeria a luat măsuri suplimentare și a mărit numărul celor puși să supravegheze protestul dar și numărul de dube parcate pe străduțele din apropierea Pieței Operei, mai mult decât dublu față de seara precedentă.

Miting 3 feb 4

Se remarcă prezența masivă a tinerilor la protest și a părinților cu copii mici, chiar în cărucior, care au lăsat confortul de acasă în favoarea participării la mitingul din centrul Timișoarei. Aceștia spun că vor să le imprime copiilor spiritul civic încă din fragedă pruncie și că se gândesc la viitorul lor.

Organizarea este din ce în ce mai bună în fiecare seară. Au apărut mai multe drapele naționale, mai multe pancarde cu lozinci, mai multe ”strigături” noi. La în jurul orei 22,00 protestatarii au plecat într-un ,arș care viza Prefectura și Complexul Studențesc, în speranța că vor mobiliza mai multă lume pentru sfârșitul de săptămână.

Protestatarii spun că vor continua să se adune, în fiecare seară, până când Guvernul va abroga celebrele ordonanțe de urgență! Primarul Timișoarei le-a promis protestatarilor că vor avea autorizație pe timp nelimitat, din partea instituției pe care o conduce.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ