Cei mai buni specialiști în Ortopedie și Traumatologie vin la Timișoara

1421

Peste 900 de specialiști români în Ortopedie și Traumatologie, atât din ţară cât şi din străinătate, vin în orașul de pe Bega. Timp de patru zile, mai exact între 18 – 21 octombrie, Timişoara va fi gazda celui de-al  XVII-lea Congres Național de Ortopedie și Traumatologie, care se va desfășura la Centrul Regional de Afaceri.

Tema principală a acestei ediţii va fi „Patologia genunchiului”, subiect care va fi abordat în prezentările lor de specialiști de top din SUA, Luxemburg, Italia, Franța, Austria, Grecia, alături de chirugi și practicieni din România.  Printre ei se numără și Romain Seil, președintele Societății Europene pentru Sport, Traumatologie, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie (ESSKA), Brett Levine, Mark Pagnano (AAOS –Academia Americana de Ortopedie,  chirurgi și cercetători americani cu experiență în clinici din top 10 în SUA și mulți alții. Lor li se alătură și medici români cu o vastă carieră internațională, precum Marius Scarlat, specialist la Clinica Saint Michel din Toulon, Mihai Horia Vioreanu (fost căpitan al echipei naționale de rugby a României), actualmente chirurg la Sports Surgery Clinic din Dublin, sau Florin Ramadani din Austria.

Este prima ediție a congresului național în care este abordată și latura interdisciplinară din Ortopedie, evenimentul având secțiuni speciale legat de Imagistică medicală, Recuperarea medicală, Asistența medicală generală sau Ortopedia pediatrică. Pentru prima dată, la congres s-au putut înscrie și kinetoterapeuți, asistenți medicali și radiologi, fiind o ocazie perfectă de a afla noutăți din aria lor de specialitate, aplicate în raport cu evoluția în chirurgia ortopedică.

Două cursuri speciale sunt oferite de lectori reprezentând AAOS, Academia Americană de Chirurgie Ortopedică și ESSKA

În paralel, Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie (SOROT) le oferă medicilor rezidenți, prezenți la congres, șansa de a participa la o sesiune specială cu premii constând în participarea la trei evenimente internaționale importante, întâlnirea anuală AAOS, respectiv congresele ESSKA și EFORT. Premiile constau în suportarea taxelor de participare, transport și cazare pentru acei medici rezidenți care vor convinge juriul cu lucrările prezentate în secțiunea dedicată.

Congresul va găzdui, în data de 19 octombrie, Adunarea Generală a Societății Române de Ortopedie și Traumatologie în care se va alege noul Comitet Director și noul vicepreședinte, cel care va prelua președinția organizației începând cu anul 2019.

Scopul principal al evenimentului este crearea unui cadru perfect în care toți specialiștii interesați pot lua contact cu ultimele noutăți din domeniu, de a schimba idei și a porni colaborări cu medici din țară și străinătate.

Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie este un eveniment organizat  de către Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie. SOROT a fost înființată în 1990 și reunește ca membri un număr de peste 1000 de chirurgi.

22447444_1966662146683705_923157609_n

 

LĂSAȚI UN MESAJ