Ambulanţa ajunge sub timpul prevăzut de lege! Care este răspunsul la solicitarea de cod roşu

1849

Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Timiş ajung în timp record la bolnavii care au nevoie de îngrijiri medicale. Cel puţin asta susţin reprezentanţii instituţiei, care se laudă cu faptul că timpii de intervenţie, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, sunt sub media prevăzută de lege, pe solicitarea de cod roşu.

„În mediul urban, în peste 93% din cazuri, timpul de răspuns la solicitare de cod roşu este de 11 minute şi 13 secunde. Legislaţia spune că trebuie să ajungem în maxim 15 minute. În mediul rural, timpul de răspuns este de 19 minute şi 53 de secunde, legea prevede în maxim 20 de minute în peste 90% din cazuri. Pe viitor, vor apărea alte substaţii ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Timiş în mediul rural, astfel că timpii de răspuns vor fi mai mici”, a explicat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Florin Crişan, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş.

Aproape 150.000 de solicitări au fost înregistrate anul trecut la Ambulanţa Timiş prin apel la 112, cu 13.000 mai multe faţă de 2014. A fost realizat şi un top al afecţiunilor de care suferă timişenii cărora medicii şi asistentele de pe ambulanţă sunt solicitaţi să le acorde îngrijrii medicale. Astfel, pe primul loc se află durerile abdominale, urmate de cazurile de leşin şi de durerile toracice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ