Cea mai neortodoxă metodă de promovare a lecturii… şi poate cea mai eficientă! VIDEO

299

Categoric, 2016 va fi anul lecturii. Dacă în ultimii 25 de ani această activitate ocupă un loc din ce în ce mai restrâns în rândul activităţilor care ne produc plăcere şi cărora le acordăm din preţiosul nostru timp, anul acesta se simte o schimbare.

Tot mai multe îndemnuri către lectură vin din mai multe părţi. Dacă în urmă cu câţiva ani, doar Marean Vanghelie ne trimitea să mai citim „nişte almanahe”, acum până şi marele fondator al Facebook, Mark Zuckerberg, spune că îşi propune să citească, în 2016, câte două cărţi pe lună. Un bun exemplu pentru toţi tinerii, şi nu numai pentru ei.

Mai aproape de noi, Tudor Chirilă spune şi el că şi-a propus să citească cel puţin 20 de pagini pe zi şi ne îndeamnă pe toţi să facem la fel.

Dar de departe cea mai năstruşnică idee de promovare a lecturii vine din partea unui fotograf, care nici măcar nu a avut acest scop, ci cu totul altul.

Fotograful şi regizorul Clayton Cubitt a realizat un experiment prin care dorea să surprindă expresii care nu pot fi controlate. Pentru reuşita experimentului, nouă femei au fost filmate în timp ce citeau, fiind în acelaşi timp satisfăcute de un vibrator.

Ce a ieşit se poate vedea în filmuleţele de la finalul articolului. Cert este că s-a creat o adevărată isterie pe internet, nenumărate tinere din toată lumea filmându-se şi postând filmuleţe în care demonstrează că… au pus mâna pe carte.

LĂSAȚI UN MESAJ