Cea mai modernă maternitate din România prinde contur, la Timișoara. Când încep lucrările

317

Momentul în care lucrările vor demara la noua maternitate a Spitalului Municipal din Timișoara se apropie tot mai mult. Potrivit edilului Nicolae Robu, studiul de fezabilitate al proiectului este gata și în curând va fi supus aprobării în Consiliul Local.

Noua maternitate ce va avea dotări la standarde înalte va face parte din Spitalul Municipal Timişoara.

”Ieri am avut ultima discuție asupra sf-ului (n.r. studiul de fezabilitate) și l-am agreat, deci el va intra la aprobare în proxima ședință de Consiliu Local. După aprobare, se va porni elaborarea pt-ului, iar dupa finalizarea acestuia, se va organiza licitația pt execuție. Eu sper ca lucrările de execuție să poată începe chiar din acest an. Noua maternitate va arăta superb, așa cum se poate vedea din pozele atașate, iar interioarele și dotările vor fi la cele mai înalte standarde în domeniu. După toate evaluările, va fi cea mai modernă maternitate din România. Prioritatea pe care o acordam acestui obiectiv este o nouă dovadă a prețuirii pe care o avem pt tineri, a accentului pe care-l punem pe stimularea prin asigurarea de condiții a creșterii natalității în oras și regiune”, a transmis Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Noua maternitate va fi ridicată de la zero pe un teren al Primăriei Timişoara din zona Calea Bogdăneştilor, mai exact pe strada Balta Verde. Astfel, bugetul local va fi degrevat de o cheltuială cu chiria pentru spaţiul de pe Odobescu, chirie ce se ridică la suma de peste 5.000 de euro, lunar.

Maternitatea va avea demisol, parter şi şase etaje. Va include 236 de paturi – 150 de paturi pentru obstetrică, 70+ paturi neonatologie, 6 la terapie intensivă, precum și 10 săli de naștere.

În viitoarea maternitate vor funcţiona şi laboratoare medicale, blocuri operatorii şi de naşteri, dar şi o secţie de fertilizare in vitro.

LĂSAȚI UN MESAJ