Cea mai ieftină maşină electrică costă mai puţin decât un Logan

1529

A fost lansată cea mai ieftină maşină electrică din lume, un semn clar că viitorul industriei auto este acesta.

Printr-o subsidiară din China, cei de la General Motors au lansat Baojun E100 – o maşină sută la sută electrică, al cărei preţ de pornire este de 5.000 de dolari.

Baojun E100 are un singur motor electric, capabil să producă 29kW, iar viteză maximă este de 100 de km/h. Bateria ei se încarcă în 7,5 ore, iar ca dotări vine cu conectivitate WiFi, un ecran tactil, intrare keyless şi senzori de parcare.

Autonomia este de 100 de kilometri, astfel că este considerată o maşină potrivită pentru a face naveta de acasă până la locul de muncă.

Sunt şanse destul de mici ca această maşină să ajungă în Europa în viitorul apropiat, însă este un semn clar că trăim un fenomen într-o dezvoltare mult mai rapidă decât se credea.

Prin această lansare s-a demonstrat astfel că se pot vinde maşini electrice şi cu preţuri foarte mici. Lansarea vine la câteva săptămâni după Tesla 3, al cărei preţ porneşte de la 35 de mii de dolari.

La nivel global am trecut deja de pragul celor 2 milioane de maşini electrice vândute, iar Europa este un pion important, mai ales în ţările din Nord. Spre exemplu, în Norvegia peste 30% dintre maşinile noi vândute sunt electrice.

Tocmai de aceea, şi constructorii auto se implică tot mai mult în dezvoltarea tehnologiilor care să permită lansarea unor maşini electrice la preţuri cât mai mici în viitorul apropiat.

LĂSAȚI UN MESAJ