Ce variantă a găsit ACS Poli să scape datorii? Cine le va achita?

751

Datoriile pe care clubul de fotbal ACS Poli Timişoara le are la Consiliului Judeţean Timiş vor fi achitate de Liga Profesionistă de Fotbal. Vorbim de 183.000 de lei, bani datoraţi de clubul sportiv pentru chiria neachitată pentru folosirea stadoinului Dan Păltinişanu.

Schema este posibilă pentru că reprezentanţii LPF, CJT şi clubul sportiv au convenit să facă o cesiune de creanţe. Liga Profesionistă de Fotbal are de achitat 183.000 de lei clubului ACS Poli pentru participarea acesteia din urmă la Cupa Ligii.

„Am făcut un demers, realizarea unui contract de cesiune de creanțe, contract care va fi transmis, după ce va fi semnat, cât mai repede, de către aparatul de specialitate și de către mine la nivelul Consiliului Județean, și, bineînțeles, după aceea de reprezentanții clubului, va fi transmis către Ligă, unde sunt banii care trebuie să meargă spre Poli și acești bani vor intra direct în contul Consiliului Județean, recuperând debitul și penalitățile pe care le avem la ora asta la clubul Poli – o valoare de aproximativ 183.000 lei”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

În 2016, ACS Poli a închiriat stadionul „Dan Păltinișanu” pentru 12 meciuri din Liga I, Cupa României și Cupa Ligii. Arena poate fi închiriată ocazional pentru diverse evenimente, la prețul de 5.000 lei, fără nocturnă, respectiv 6.000 lei, cu nocturnă. La toate aceste tarife se adaugă TVA, dar și plata utilităților.

LĂSAȚI UN MESAJ