Ce spun sindicaliștii bănățeni de la SANITAS despre negocierile de la Guvern, înaintea protestului de mâine

149

Liderii sindicali ai SANITAS au stat, miercuri, la masa negoierilor cu reprezentanţii Guvernului. Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria, cu doar o zi înaunte de protestul anunţat în Capitală, la care participă şi membri sindicali din Timiş. Ei au pornit spre Bucureşti, marţi, cu un autocar. 55 de medici, asistenţi şi personal medical din vestul ţării vor fi prezenţi la miting.

„Am găsit o soluție foarte importantă: ne întâlnim să punem la punct un salariu și să modificăm anexa 2 pentru fiecare loc de muncă în parte (…) Asta a fost ultima variantă pe care am decis-o și încercăm ca împreună cu Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul de Finanțe să găsim această posibilitate ca un om care lucrează în ATI să aibă un salariu care nu va fi același cu al unui om care lucrează în policlinică. Sporurile vor fi prinse în aceste salarii”, a declarat președintele Federației Sanitas, Leonard Barascu, la finalul discuțiilor de la Guvern, potrivit Ziare.com

SANITAS a anunţat că joi va organiza un mare miting la Bucureşti la care vor participa mii de persoane. Protestul va avea loc ăn Piaţa George Enescu din București şi va dura o oră. Apoi, sindicaliştii vor pleca într-un marș prin capitală care va ţine 2 ore.

LĂSAȚI UN MESAJ