Ce soluții au găsit vecinii unguri, pentru creșterea natalității

147
Clinicile publice din Ungaria vor oferi gratuit tratamente pentru a favoriza fertilitatea, pentru a încetini declinul demografic al Ungariei, a anunţat joi premierul ungar Viktor Orban.
„Guvernul a decis că, începând cu 1 februarie, medicamentele folosite în tratamentul problemelor de fertilitate vor fi gratuite”, a declarat şeful guvernului de la Budapesta, în timpul unei conferinţe de presă. Astfel, fertilizarea în vitro „nu va mai fi supusă legilor pieţei”, a subliniat el, potrivit Agerpres.
Luna trecută, guvernul a anunţat că a cumpărat şase clinici private specializate, dintre care patru la Budapesta. Aceste instituţii au fost „cumpărate” şi nu „naţionalizate„, a precizat Orban. Acest sector al medicinii este de „o importanţă strategică pentru ţară”, a afirmat el. Premierul ungar i-a avertizat pe întreprinzătorii privaţi să nu încerce să investească în acest domeniu, pentru că „nu vor obţine autorizaţii”.
O altă măsură discutate de Cabinetul Orban este eliminarea impozitului pe venit pentru femeile cu cel puţin trei copii, extinzând o măsură care în prezent se aplică doar mamelor cu cel puţin patru copii. Premierul ungar a adăugat că va anunţa detaliile unui pachet de stimulente economice concentrate pe familii în luna februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ