Ce simptome are cancerul de tiroidă. Toate femeile trebuie să ştie acest lucru

256

Medicii atrag atenția că orice pacient care sesizează prezența unei formațiuni anormale la nivelul regiunii cervicale anterioare sau modificări de deglutiție sau ale vocii ar trebui să meargă neapărat la medic.

Cancerul la femei este de trei ori mai frecvent decât la bărbați; două din trei cazuri de cancer se regăsesc la persoane cu vârste între 20 și 55 de ani. Riscul de dezvoltare a cancerului tiroidian este asociat în special cu expunerea la radiaţii, un exemplu fiind copiii expuşi la iod radioactiv, cum se întâmplă în cazul accidentelor de la centralele nucleare, ca în cazul accidentului de la Cernobâl”, afirmă medicii.

În funcție de stadiu, boala poate fi complet asimptomatică, pacientul descoperind întâmplător un nodul suspect la o ecografie efectuată din alte motive, scrie doctorulzilei.ro.

Cancerul tiroidian avansat poate avea o serie de semne și simptome, printre care: durerea la nivelul gâtului, dificultate la înghiţire şi respiraţie, creştere în volum a gâtului, răguşeală şi tuse în lipsa răcelii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ