Ce se întâmplă cu parcul fotovoltaic din Băile Herculane, care zace nefolosit

1030

Cu toate că Băile Herculane are un parc fotovoltaic funcțional încă din anul 2015, până în momentul de față stațiunea nu s-a bucurat deloc de energia produsă prin puterea soarelui.

Acest lucru se datorează faptului că Enel lucrează doar cu energie cu putere instalată de peste 2,5 MW, în vreme ce energia produsă pe platoul Coronini are doar 0,85 MW.

Pentru a rezolva această problemă și pentru a putea aduce energia produsă în stațiune în folosul locuitorilor, primarul Cristian Miclău a adus încă din noiembrie în atenția consilierilor locali o soluție.

Aceasta ar fi găsirea unui furnizor care să compenseze energia produsă deja la Herculane. Astfel, autoritățile locale au trimis o ofertă în acest sens către nouă posibili furnizori, iar în urma unei licitații se va semna și un contract.

Planul este practic ca energia produsă deja pe platoul din Herculane să fie suplimentată cu energie din partea unui alt furnizor, putând fi astfel folosită pentru iluminatul public din stațiune.

Parcul fotovoltaic din Herculane se întinde pe 2 hectare și a fost o investiție realizată cu 4,39 milioane de euro din fonduri europene, fiind implementat pe vremea administrației Vasilescu.

 

Sursa: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ