Ce s-a întâmplat la Cascada Bigăr, la un an de la amenajarea acesteia cu 140.000 de euro

1293

Cascada Bigăr, din judeţul Caraş-Severin, desemnată cea mai frumoasă din lume, a fost vizitată de peste 100.000 de turişti, la un an de la amenajarea eco-turistică a zonei, transmite corespondentul MEDIAFAX, care mai precizează că numărul turiştilor s-a dublat.

Astfel, dacă în perioada 2016 – 2017 au vizitat cascada din vestul ţării 50.000 de turişti, în intervalul 2017 – 2018, numărul lor a depăşit 100.000. Cel mai mare flux de vizitatori a fost înregistrat în perioada 01 – 06 iunie 2017, imediat după ce au fost finalizate lucrările de amenajare a zonei.

În luna mai a anului trecut o companie privată a anunţat finalizarea lucrărilor de amenajare eco-turistică a zonei cascadei Bigăr. Valoarea totală a investiţiilor pentru reabilitarea zonei a fost de aproximativ 140.000 de euro şi a prevăzut amenajarea unui traseu pietonal între parcare şi intrarea în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, de-a lungul DN 57B, amenajarea unui drum de acces de la intrarea în parc şi construcţia unei platforme care facilitează accesul la baza cascadei, amenajarea unor spaţii şi poteci între cascadă şi izvor, cât şi realizarea unei treceri către Grota Bigăr, aflată în apropierea cascadei. De asemenea, zona a fost dotată cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenţionare şi locuri de repaus.

Situată în Valea Minişului, din judeţul Caraş-Severin, la jumătatea distanţei dintre localităţile Anina şi Bozovici, pe DN 57B, cascada Bigăr reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din România.

În 2013, presa internaţională de specialitate a nominalizat cascada Bigăr drept cea mai frumoasă cascadă din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.