Ce mai gătești la filtrul de cafea

622

În afară de cafea sau ceai, vei descoperi că filtrul te poate ajuta să gătești câteva rețete simple, dacă nu ai la îndemână o plită de aragaz. Filtrul de cafea poate fi soluția ideală să iei o masă caldă într-o cameră de hotel sau chiar acasă, dacă a fost oprită temporar alimentarea cu gaze naturale.

Opțiunile sunt limitate, dar filtrul de cafea poate fi de ajutor în situații limită. Ai grijă doar să nu pui niciodată în el lichide cu grăsimi, precum laptele sau supa de pui și nici lichide care conțin zahăr. Iar, dacă nu vrei ca alimentele gătite la filtru să aibă aromă de cafea, spală conul prin care se scurge apa cu oțet și clătește-l foarte bine.

Ouă fierte

Pornește filtrul și lasă apa fierbinte să curgă în vasul din sticlă pentru cafea. Când s-a umplut vasul cel puțin două treimi, adaugă ouăle și puțină sare și lasă filtrul pornit pe încălzire aproximativ 10 minute. Astfel, poți fierbe 4 sau 5 ouă, în funcție de mărimea vasului.

Crenvurști fierbinți

La fel ca și ouăle, poți fierbe rapid crenvurștii în filtrul pentru cafea. Lasă apa fiartă să curgă în vas, adaugă crenvurștii și mai lasă aparatul pornit pe încălzire cel puțin 5 minute. Crenvurștii, fiind deja fierți, se vor găti imediat.

Supă instant

Pune ingredientele pentru supă în vasul rotund din sticlă și lasă apa fierbinte din filtru să curgă, ca și cum ai prepara cafea. Dozează cantitatea de apă în funcție de instrucțiunile de pe plic și, după ce s-a scurs în întregime, lasă tăiețeii să se înmoaie aproximativ 5 minute.

Orez fiert pentru salate

Ține cont că pentru fiecare măsură de orez Basmati sau Jasmine, soiuri specifice pentru salate, este nevoie de o măsură și jumătate de apă. Lasă apa să fiarbă în filtru, ca și cum ai face cafea, și pune orezul bine spălat în vasul de sticlă în care se scurge apa fierbinte. Lasă orezul să fiarbă încet și să absoarbă toată apa. Ai nevoie doar de 10 – 15 minute și orezul pentru salată este gata. În loc de orez, mai poți găti astfel și cușcuș sau chiar pilaf, dacă adaugi un cub concentrat de supă de pui.

Legume la filtrul de cafea

Spală legumele și taie-le în felii subțiri, să se înmoaie imediat în apa fiartă. Pornește filtrul, lasă apa fierbinte să curgă peste legume și mai așteaptă aproximativ 10 sau 15 minute până se gătesc. Este bine să folosești legume care fierb ușor și poți adăuga condimente, ulei de măsline sau zeamă de lămâie.

File de pește

Fiind subțire, fileul de pește se gătește ușor în vasul de sticlă al filtrului. Condimentează după gust, adaugă câteva linguri de ulei și de apă peste file și lasă filtrul pe funcția de încălzire cel puțin 15 minute. Cu cât bucățile de pește sunt mai subțiri, cu atât se vor găti mai ușor.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ