Ce-i așteaptă pe administratorii de bloc. Ar putea fi amendați cu sume uriașe

507

Administratorii de bloc ar putea primi amenzi între 500-3.000 de lei dacă refuză să prezinte toate actele cerute de departamentele din primării.

Pe 14 martie, senatorul PNL Eugen Ţapu Nazare a înregistrat la Senat, în procedură de urgenţă, o iniţiativă legislativă care modifică şi completează Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, în sensul introducerii obligaţiei pentru administratorii de bloc de a prezenta documentele solicitate de organele de control din cadrul primăriilor.

Neprezentarea acestor acte se va amenda cu sume de la 500 la 3.000 de lei.

Liberalii propun noi reglementări în sancţionarea proprietarilor sau asociaţiilor de proprietari, „prin modificarea şi completarea art. 56, alin. (1) al Legii 230/2007, cu litera h) care va avea următorul conţinut: “neprezentarea la organele de control cu documentele solicitate”, precum şi modificarea art. 56, alin. (2), lit. a), care va avea următorul cuprins: “faptele prevăzute la lit. a), b), c), g) şi h) se sancţionează cu amenda de la 500 la 3.000 lei”, se arată în expunerea de motive a iniţiativei parlamentare liberale.
„În prezent, statisticile relevă că există peste 130.000 de asociaţii de proprietari la nivelul ţării. În ultimii ani, în spaţiul public au apărut numeroase dezbateri referitoare la abuzuri ale administratorilor, falsuri în acte, delapidări, fraude, multe dintre aceste ajungând în faza urmăririi penale sau a condamnărilor, cu grave consecinţe asupra populaţiei care este nevoită, din banii proprii, să suporte aceste fapte. Unităţile administrativ teritoriale primesc anual sute sau mii de reclamaţii de la membrii asociaţiilor care se consideră nedreptăţiţi sau înşelaţi de administratori, motiv pentru care primăriile dispun controale pentru luarea măsurilor ce se impun. Chiar şi aşa, Legea 230/2007, în forma actuală, oferă posibilitatea asociaţiilor de proprietari să nu prezinte la control documentele solicitate, neexistând nicio prevedere expresă care să atragă răspunderea administratorului unei asociaţii de proprietari pentru această faptă”, potrivit Mediafax.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.