Ce grupare au destructurat mascații în vestul țării

126

Apar detalii despre perchezițiile de amploare desfăurate, miercuri, în toată țara de DIICOT și polițiști. În vestul țării, mascații au destructurat o grupare de trafic de migranți. Suspecții au fost ridicați din Timiș, Arad și Hunedoara.

De asemenea, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, au fost depistați în flagrant delict, în localitatea Jena, județul Timiș, în timp ce ar fi transportat migranți din județul Mehedinți. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în judeţele Timiş și Arad, un grup infracțional organizat ar fi acționat pe linia traficului de migranți. În fapt, din probatoriul administrat a rezultat că, începând cu luna februarie 2020, grupul infracțional organizat ar fi racolat migranți, respectiv cetățeni care doresc să părăsească țările de origine, pe care i-ar fi transportat ilegal prin România către state din nord – vestul Europei.

Membrii grupării care acționează pe teritoriul României ar face parte dintr-o grupare infracțională internațională organizată pe teritoriul mai multor țări aflate pe traseul migraționist, respectiv Siria – Irak – Turcia – Bulgaria – Serbia – România – Ungaria – state din spaţiul Schengen (Austria, Germania). Grupul infracțional ar fi racolat migranți din țările de origine (Irak, Siria, Turcia etc.) și i-ar fi trecut ilegal frontiera de stat a Serbiei sau a Bulgariei cu România. În România, migranții ar fi fost preluați din apropierea graniței cu Serbia și ar fi fost transportați cu ajutorul unor autocamioane sau alte autovehicule până la granița cu Ungaria, unde fie treceau fraudulos frontiera de stat pe jos, fiind așteptați pe teritoriul Ungariei de către membrii grupării, fie ar fi fost trecuți frontiera de stat în autocamioane.

Ulterior, aceștia ar fi fost preluați din apropierea frontierei cu Ungaria și transportați până în tările de destinație – Austria, Germania. Migranții sau familiile acestora, aflate deja în țări din vestul Europei, ar fi plătit membrilor grupării între 1.500 și 5.000 de euro. 14 persoane vor fi conduse la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.