Ce facem cu copiii noştri? Unul din zece se culcă flămând!

264

Copiii români de la ţară rămân printre cei mai săraci copii din Europa. Unul din zece merge la culcare flămând. Multe familii reuşesc cu greu să le asigure celor mici mai mult de două mese pe zi.

Cel mai nou studiu făcut de World Vision România despre „bunăstarea copilului din mediul rural” arată că, în ţara noastră, un copil din zece, moare de foame. În foarte multe cazuri, micuţii trăiesc cu pâine, fasole şi cartofi, o alimentaţie de proastă calitate. Iar la medic ajung extrem de rar.

Aproape jumătate dintre copiii cu vârsta mai mică de cinci ani nu au beneficiat de analize medicale anul trecut.

Sărăcia îi împinge pe părinţi să-i pună pe copii la muncă. Şapte din zece adolescenţi cu vârste între 12 şi 18 ani lucrează în gospodării.

Cu toate că faţă de alţi ani, condiţiile de trai au devenit mai bune, iar acum mai multe case au baie şi apă curentă în interior, lipsa igienei este considerată una din principalele cauze de îmbolnăvire.

Studiul mai scoate la lumină un alt lucru îngrijorător. A crescut procentul copiilor care declară că fumează, de la 7,3% în 2014 la 9 la sută anul trecut.

Incidenţa consumului de alcool în rândul adolescenţilor a rămas constantă – 21%.

4 COMENTARII

  1. 1) Cu banii pentru tigari se poate obtine mancare…
    2) Ce ar fi daca oamenii ar face copii numai daca au mijloacele material necesare pentru a-i creste in conditii decente si daca ambii parinti si-ar cauta loc de munca?
    3) In mediul rural (adica la sat) copiii erau pusi la munca si in societatea socialista multilateral dezvoltata.
    4) Din cate am inteles, in SUA vreo 40% din adolescent presteaza munca platita in weekend si in vacante…, iar copiii fermierilro sunt pusi la munca de la o varsta frageda.

  2. Eu nu mai inteleg nimic.Oare suntem o tara saraca sau cei in cauza nu prea le place munca?????Locuiesc in Timisoara.De o perioada de timp caut sa angajez persoane fara experienta pt un laborator de cofetarie cu program de lucru de 8 ore si un salar decent(bineinteles cu forme legale).Credeti ca este cineva interesat??? NU!!!!Stiti si de ce???? Pentru ca isi pierd ajutorul social. Atunci ce este de facut???? Poate cineva ma poate lamuri si pe mine ……..

LĂSAȚI UN MESAJ