Ce a făcut administrația Fritz pentru școlile și grădinițele din Timișoara

94

A început școala, iar administrația Fritz a prezentat bilanțul investițiilor în spațiile de învățământ din Timișoara. Raportul vine după ce conducere Primăriei a fost acuzată că nu a făcut mare lucru pentru elevii și preșcolarii pentru care a sunat clopoțelul în 13 septembrie.

„Înțeleg frustrarea părinților că multe școli arată cum nu trebuie în secolul 21 și știu că aproape toate din cele peste 300 de corpuri de clădiri au nevoie de investiții și reparații. Le-am început. Alte informații apărute în spațiul public sunt dezinformări.

În perioada ianuarie-septembrie 2021, Primăria Timișoara a plătit din bugetul local 28,8 milioane de lei pentru investiții în școli, iar valoarea reparațiilor efectuate în acest an se ridică la aproape 4 milioane de lei”, a transmis Dominic Fritz.

Fritz enumeră câteva dintre lucrările finalizate, care vor fi recepționate în această toamnă:
– Reabilitarea termică a fațadei Grădiniței PP27
– Reabilitarea termică a fațadei Școlii Generale nr. 2
– Reabilitare termică termică a fațadei Școlii Generale nr. 24
– Reabilitarea fațadei Colegiului I.C. Brătianu, Piața Huniade

„Mai avem lucrări de investiții și la Școala Generală nr. 25, la internatul Liceului Henri Coandă, construcția unui nou campus școlar al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, în zona Oituz, reabilitarea fațadei aceluiași liceu din zona Piața Unirii și reabilitarea clădirii de pe Regele Carol.

Avem în acest moment șantiere la sala de sport de la Liceul Tehnologic Auto, la acoperișul și interiorul cantinei la Colegiul Tehnic Henri Coandă.

Asfaltăm curțile și aleile la: Liceul Tehnologic Azur, Liceul de Arte, Liceul Tehnologic Auto, Liceul de Artă Ion Vidu, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Școlile Generale 6 și 16 și la Grădinițele PP11, PP28, PP32, PP45, PP53.

Am remediat în această vară și problemele cu conductele de alimentare cu apă rece și încălzire la Liceul Azur și se repară gardul la terenul de sport de la Școala Generală 16”, a mai explicat Fritz.

Pentru cei mai mici dintre timișoreni, autoritățile au anunțat că au început construirea unei creșe noi în zona I. I. de la Brad și vor mai ridica o astfel de unitate în oraș.

E mult? E puțin? Vă lăsăm pe voi cititorii Banatul azi, să decideți.

LĂSAȚI UN MESAJ