CCIAT lansează noi serii de cursuri solicitate pe piața muncii

127

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională demarează în cursul lunii aprilie 2018 noi serii a două cursuri:

 Competențe informatice

Perioada: 16 – 24 aprilie 2018
Locație: Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.
Lector: Dănuț BIRCEANU
Taxă de participare: 750 lei

Este un curs de INIȚIERE în domeniul utilizării calculatorului și a sistemelor de operare recomandat persoanelor care doresc să-și dezvolte competențele de utilizare la PC-ului pentru eficientizarea activității profesionale și a comunicării, la locul de muncă, acasă sau la școală.

Structura cursului:
 Cunoașterea conceptelor de bază cu privire la structura și funcționarea unui PC;
 Utilizarea funcțiilor de bază ale unui sistem de operare (Microsoft Windows);
 Utilizarea unei aplicații de procesare texte (Microsoft Office Word);
 Folosirea foilor de calcul tabelar (Microsoft Office Excel);
 Utilizarea mijloacelor moderne de comunicare (Internet, poșta electronică).

Tematica cursului:
 Sistemul de operare Windows – căutarea și organizarea informaței, tipărirea și scanarea documentelor, configurarea control panel și a ecranului desktop, instalarea și dezinstalarea programelor;
 Microsoft Word – operații de bază în documente;
 Microsoft Excel – operații elementare și concepte de bază, gestionarea datelor din foile de calcul, formatarea, copierea informaților, formule și funcții, diagrame, prelucrări de tip baze de date;
 Internetul – generalități și definiții, navigare, utilizarea regulilor de comportare în rețeua Internet, servicii de poștă electronică.

 Manager de proiect (Cod COR 242101)

Perioada: 16 aprilie – 3 mai 2018
-16 – 25 aprilie: pregătire teoretică (luni – vineri, orele 16 30 -20 00 );
-27 aprilie – 3 mai: pregătire practică (realizarea proiectului)
Locație: Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.
Lector: Monica MIȘCĂ
Taxă de participare: 1000 lei

Cursul se adresează persoanelor cu studii superioare care doresc să acumuleze cunoștințe și abilități în domeniul managementului de proiect. Formarea se axează pe conceperea şi implementarea proiectelor finanțate atât din domeniul public cât și din cel privat. Cursul acoperă tematica necesară pentru ocuparea unui post de Manager de Proiect, indiferent de tipul proiectului sau de locul de muncă al persoanei nominalizate să îndeplinească această funcție. Cursul tratează modalitățile de redactare a unui proiect şi tehnicile managerului de a asigura un bun control asupra proiectelor.

Certificatul de absolvire pentru ocupația „Manager Proiect”reprezintă o condiție esențială pentru oricine dorește să deruleze proiecte cu finanțare europeană.
Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

IMPORTANT!
Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor autorizate de către Autoritatea Națională pentru Calificări, împreună cu suplimentele descriptive în care se menționează competențele dobândite, au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piața muncii din România, conform OG nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobândi recunoaștere internațională.

Conform Codului Fiscal art. 21, alin 2 lit. H, costul cursurilor autorizate de ANC se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.

Certificatele se eliberează în max. 30 de zile de la absolvirea cursului. Membrii CCIAT beneficiază de 10% reducere din costul cursurilor, conform Ghidului Serviciilor.
Informații și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110 sau la tel. 0256 219 173 , 0724604132, e-mail: amluca@cciat.ro, Ana Maria Luca – consultant cameral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.