Cazul incredibil al unei familii cu un confirmat COVID. Fiica și bunica, plimbate între spitale, apoi trimise acasă, „că nu se mai fac teste”

209

​E îngrozitor să te simți rău în weekend, mai ales să fii suspect de coronavirus. O familie nu știe ce să facă în situația de mai jos. O persoană este internată cu coronavirus. Alte două se simt rău, de ieri, și au fost plimbate aseară cu ambulanța degeaba. Li s-a spus că testul se va face, dar în final că nu se poate “că nu se mai fac teste”. În acest moment, ele sunt acasă și sună neîncetat la telefon.

Povestea se desfășoară în București. Pe la jumătatea acestei săptămâni, Angela (am schimbat numele) de circa 44 de ani, din București, a început să se simtă rău. Ea locuiește în același apartament cu soțul, fiica de 12 ani și mama ei de circa 70 de ani.

Angela a sunat prima data la medicul de familie, iar acesta i-a spus să sune la autorități. În final, a venit o ambulanță și a mers până la Institutul Matei Balș pentru a i se face testul. A doua zi a venit rezultatul: are coronavirus. A sosit spre seară ambulanța și s-a internat la „Victor Babeș”. Li s-a spus membrilor familiei că dacă se simt rău, să apeleze un anumit număr de telefon. La Victor Babeș, Angela a întrebat: Ce se va întâmpla dacă se vor simți rău și ceilalți membri ai familiei? Vor fi internați în alte părți sau tot aici? O doctoriță i-a spus că vor fi internați cu toții în același loc. În momentul de față, la Victor Babeș sunt multe mame cu copii care sunt internate.

Sâmbătă, adică ieri – 4 iulie, au început să se simtă rău fiica și cu mama ei. Au sunat la 112, a venit o ambulanță și prima dată le-a dus la Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu. Li s-a spus că acolo o vor primi doar pe fetiță, cu condiția să fie și internată acolo. Bunicii i-a fost teamă să o lase singură și cum li s-a spus că, într-un caz ca acesta, vor putea sta cu toții în același loc, adică la Victor Babeș, au dorit să meargă acolo.

Ajunse la „Victor Babeș” li s-a comunicat că nu se mai fac teste și că acestea se mai fac doar la „Spitalul de urgență”. Ambulanța le-a spus că le duce acasă pentru că nu se mai fac teste. Aproape ajunse acasă, ambulanța primește un nou telefon de la Victor Babeș. Să se întoarcă că se vor face teste. Astfel au ajuns înapoi la Victor Babeș. După o așteptare de circa 30 minute au fost informate că nu se mai fac teste și au fost trimise acasă.

De dimineață încearcă să sune la acel număr de telefon care li s-a dat atunci când au luat-o pe Angela. Li s-a spus să sune dacă se simt rău, adică dacă au simptome. Nu se simt bine, iar autoritățile nu răspund.

sursa – hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ