Câți români omoară fumatul anual în România

239

42 de mii de români mor anual din cauza fumatului. În plus, 52% dintre copiii cu vârste între 15 şi 17 ani au fumat cel puţin o dată, iar aproape o treime dintre ei fumează constant. Statisticile au fost prezentate de ministrul Sănătăţii în cadrul conferinţei „2035 – Prima generaţie fără tutun a României.” În cadrul evenimentului care a avut loc la Palatul Cotroceni, Vlad Voiculescu a făcut şi un apel către parlamentari să nu modifice legea care interzice fumatul în spaţiile publice, pentru că asta ar însemna un atentat la sănătatea cetăţenilor.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Anual în România mor 42 de mii de oameni din cauza fumatului, asta înseamnă cam 200 de avioane prăbușite. 5% dintre copii de 11 ani au fumat măcar o dată, 17% din copiii de 13 ani, 37% din copiii de 15 ani și 52 dintre copii de 15-17 ani, la acest ultim segment de vârstă ponderea celor care fumează constant e de 29% 31.46.

Ministrul Sănătăţii a făcut şi un apel la parlamentari să nu modifice legea care reglementează fumatul în spaţiile publice.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Comisia de Sănătate din Senat a propus amendamente care permit să se fumeze în orice spațiu închis. Asta e un atentat la sănătatea cetățenilor. Am încredere în camera decizională că va corecta această greșeală.”

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre importanţa prevenţiei în sănătate.

Klaus Iohannis, președintele României: „Punând azi accent pe educația în scopul prevenției care include conștientizarea riscurilor pe care le presupune fumatul, dăm șansa viitoarelor generații să trăiască o viață mai sănătoasă. Avem o responsabilitate față de tinerii și copiii români, îi putem sprijini pe adulții de maine să cunoască importanța prevenției și a unui stil de viață sănătos.”

 

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ