Câți români au renunțat la Pilonul 2 de pensii private

139

Românii nu renunţă la Pilonul 2 de pensii. Doar câteva zeci de persoane din 7,2 milioane de români care cotizează la pensia privată au făcut până acum cereri de încetare a plăţilor şi transferul lor către Pilonul 1. 3,75% din CAS pot fi transferate la stat din 12 martie, după adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 114.

Numărul românilor care au cerut încetarea plăţilor contribuţiilor la pilonul II de pensii este foarte redus, conform informaţiilor obţinute de jurnaliştii HotNews.ro. Doi dintre cei şapte administratori de pensii private obligatorii din România au precizat că au avut doar patru, respectiv 26 de cereri până acum, restul au avut cereri nesemnificative.

De la 1 iulie 2019, administratorii de fonduri de pensii private obligatorii vor raporta către Autoritatea de Supraveghere Financiară numărul românilor care renunţă la pilonul II de pensii.

7,2 milioane de români contribuie la Pilonul II de pensii. Cei care au cotizat cel puţin 5 ani pot solicita, dacă îşi doresc, încetarea plăţilor la pensia privată şi transferul banilor către sistemul public de pensii.

LĂSAȚI UN MESAJ