Cât a ţinut piatra cubică din centrul istoric al Timişoarei?

271
În urmă cu 4 ani, când centrul istoric al Timişoarei era în plin şantier, autorităţile au modificat proiectul pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru pavaj. Primarul Nicolae Robu a ales el însuşi modelul de piatră care urma să paveze aleile şi pieţele.
Au existat încă de la început critici, de la felul în care arată piatra puţin şlefuită, până la faptul că nu s-a folosit vechea piatră din Piaţa Unirii, de exemplu.
Lucrurile au mers înainte aşa cum a dorit primarul, iar acum cetăţenii reclamă faptul că în mai multe zone pietrele sunt desprinse şi unele lipsesc. Ultima fotografie postată pe grupul „Cetăţean în Timişoara. Pretenţios” arată cum pavajul din Piaţa Libertăţii este desprins.
„La pavarea străzilor şi pieţelor din centrul istoric se va folosi piatră cubică din andezit din România, cu dimensiunile de 6x6x6 cm, 10x10x10 cm şi 12x12x12 cm, piatră cubică de Porfir Red din Italia cu dimensiunile 12x12x12 cm şi plăci de Porfir Red de 60x60x8 cm, precum şi clinker marca Wienerberger, din Austria. Suprafaţa totală pavată va fi de circa 40.000 mp, din care aproximativ 25% pavaj de piatră naturală provenită din import şi 75% pavaj de piatră naturală provenită din România”, declarau autorităţile în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ