Adio, străzi inundate la fiecare ploaie! La Timișoara se investește în sisteme de preluare a apei

185

Străzile din Timișoara care devin bălți imense la fiecare ploaie ar putea deveni istorie. Operatorul de apă din oraș începe investiții în sisteme de preluare a apei de ploaie.

Primul sistem se implementează în aceste zile pe strada Emile Zola. Aici se va introduce un colector paralel de canalizare pentru preluarea și acumularea cantităților mari de precipitații.

„Este vorba de un tronson de conductă din poliester armat cu fibră de sticlă, cu diametrul de 1400 mm, montat lângă colectorul stradal existent și care va asigura evacuarea apei de ploaie, respectiv funcționarea canalizării și la averse foarte puternice”, transmite Aquatim.

Sistemul este similar cu cele montate deja în pasajele Jiul și Popa Șapcă. Iar lucrările vor continua și în alte zone ale orașului.

„Estimăm că lucrarea va fi finalizată în toamna acestui an. Departamentul care se ocupă de investițiile din fonduri proprii ale companiei are, în pregătire, soluții similare de preluare și acumulare a apelor pluviale în situații de urgență, pentru pasajele CFR Gh. Lazăr și C. Brediceanu, unde vor fi instalate stații de pompare și sisteme de automatizare pentru deversarea controlată în rețeaua de canalizare”, mai spun reprezentanții companiei de apă.

Investiția de pe strada Emil Zola este în valoare de 600.000 de lei. Banii provin din bugetul regiei.

LĂSAȚI UN MESAJ