20.4 C
Timișoara
sâmbătă 25 mai 2024

Castelul Huniade rămâne în ,,aer” cu finanțarea, după 20 de ani de la debutul lucrărilor de renovare

Administrația județului Timiș caută în continuare surse de finanțare pentru valorificarea Castelului Huniade.

Consiliul Județean Timiș încearcă să obțină finanțare printr-un program în colaborare cu Ungaria pentru valorificarea Castelului Huniade din Timișoara.

Închis publicului pentru renovare încă din 2006, Castelul Huniade va fi consolidat și valorificat ca monument istoric printr-o finanțare de 32 de milioane de lei prin PNRR. În plus, CJ Timiș a atras, ca administrator, 35 de milioane de lei prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat.

În continuare, administrația județeană lucrează la concretizarea unei a treia surse de finanţare prin Programul Intereg VI – A România Ungaria (Ro – HU).

“De 30 ani s-a încercat reabilitarea Castelului Huniade, însă fără succes. În ultimii patru ani, din ţinta de finanţare de peste un miliard de lei, am reuşit deja să semnăm contracte de peste 67 milioane de lei. Este un record în istoria Consiliul Judeţean Timiş, dovada că mişcăm lucrurile pe direcţia cea bună pentru judeţul Timiş”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Scopul final al tuturor acestor demersuri este transformarea Castelului Huniade într-un pol cultural regional, un muzeu contemporan polivalent și dinamic, dedicat atât conservării și prezentării colecțiilor, cât și educării și dezvoltării culturale a vizitatorilor de toate vârstele.

sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un nume greu din PSD crede că Mircea Geoană ar putea intra în finala pentru președinția României

Sociologul Vasile Dîncu (PSD) a explicat, sâmbătă, că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă cea mai...

Tronsonul Margina-Holdea se pare că totuși va avea un final fericit

Dacă nu ar afecta sute de mii de călători ce ar dori să folosescă nestingheriți Autostrada A1, cei 10 kilometri lipsă de la Margina...

Citește și :