Castelul Corvinilor, în șantier. Au început lucrările de rastaurare în Sala Dietei şi Sala Cavalerilor VIDEO

93

Lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor au început cu Sala Dietei şi Sala Cavalerilor. Constructorii lucrează la rezolvarea problemei presiunii exercitate pe coloanele din cele două încăperi.

„Primul segment abordat din Castelul Corvinilor este reprezentat de palatul realizat de Ioan de Hunedoara, care cuprinde Sala Cavalerilor şi Sala Dietei. În cadrul acestor lucrări de restaurare, există o fază în care se face un aşa numit diagnostic. Specialiştii au concluzionat că este o presiune enormă care apasă pe coloanele Sălii Cavalerilor şi Sălii Dietei şi primul lucru care se încearcă este eliberarea acestei greutăţi sau descreşterea acestei greutăţi”, a declarat Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelul Corvinilor.

Proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor, finanţat de Uniunea Europeană cu aproape cinci milioane de euro, se va derula pe următorii doi ani şi vizează reabilitarea obiectivelor: Turnul pictat, Bucătăria Garnizoanei, Loggia Matia, Parter Turn Tezaur, Bastionul de tortură, Turn flancare pod, Turnul nou de poartă, Scara spirală, Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, Turnul Capistrano, Ateliere (Locuinţa sudică), Aripa Zolyomi, Turnul Pustiu, Zona intrării în prima cetate, Turnul vechi de poartă, Bastionul alb, Aripa Bethlen, Bastionul Toboşarilor, Fântana, Capela, Groapa Urşilor, Bastionul muniţiilor, Galeria suspendată, Turnul Nje Boisia.

Lucrările la Castelul Corvinilor se fac astfel încât accesul turiștilor să nu fie perturbat.

Sursa: zhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ