Castelul Corvinilor a intrat într-un amplu proces de reabilitare și conservare

99

Castelul Corvinilor din Hunedoara a intrat într-un amplu program de reabilitare si conservare, investitia fiind posibilă datorită unui proiect cu finanțare europeană în valoare de 5 milioane de euro, câstigat în acest an de administrația locală.

Într-un comunicat al Primăriei Hunedoara se arată că la castel vor avea loc lucrări complexe de consolidare și reabilitare a zonelor afectate, precum și de restaurare a finisajelor interioare și exterioare. Principala preocupare este să se păstreze aspectul original al castelului, în acest sens lucrările fiind atent monitorizate de către specialiștii de la Muzeul Castelul Corvinilor.

Conform administratiei locale, între obiectivele care vor fi restaurate se numără Turnul pictat sau Turnul Buzdugan, Sala Cavalerilor și Sala Dietei, Turnul Capistrano, Turnul vechi de poartă, Aripa Bethlen, Bastionul Tobosarilor, Fântâna, Capela, Groapa urșilor, Turnul Njeboisia.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de restaurare și conservare a Castelului Corvinilor este prevăzut să se desfășoare pe o perioadă de 27 de luni, licitația fiind câstigată de o asociere de trei firme.

Anul trecut, Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 340.000 de turiști.

LĂSAȚI UN MESAJ