Casele și palatele degradate ale Timișoarei aduc bani la bugetul local

71

Proprietarii mai multor imobile din Timișoara au fost amendați pentru că nu și-au întreținut fațadele. Un palat din centrul orașului – monument istoric – dar și case din Traian sau alte cartiere, fără valoare arhitecturală, au fost bune de sancționat pentru că deținătorii nu le-au îngrijit.

”De la începutul acestui an, în urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au dat 45 de sancțiuni atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, de câte 1000 lei fiecare, deoarece proprietarii acestora nu au luat măsuri de curățare și întreținere, prin îndepărtarea elementelor de construcție și tencuială care stau să se desprindă de pe fațadele clădirilor.

Un astfel de exemplu este cel al unui imobil din zona centrală – str. N. Paulescu cu str. Goethe, unde, deși în anii anteriori, respectiv 2017-2018 au fost aplicate 4 sancțiuni, nu s-au luat măsurile de îndepărtare a elementelor care prezentau pericol de accidentare.

Asociația a demarat procedurile de obținere a autorizației de construcție pentru refacerea fațadei, dar cu toate acestea au existat în continuare pericole, săptămâna trecută fiind semnalat faptul că bucăți din tencuială au căzut de pe aceasta, punând astfel în pericol persoanele care treceau prin apropiere. Din acest motiv, s-a luat din nou măsura sancționării, conform HCL 371/2007, cu 1000 lei și s-a împrejmuit zona cu bandă de protecție”, transmit polițiștii locali.

Anul trecut, polițiștii locali au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale pentru neîntreținerea clădirilor, în valoare de 268.500 lei. De asemenea, datele clădirilor au fost transmise către Primăria Timișoara, unde o comisie a stabilit gradul de supraimpozitare a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ