Căsătoria, doar între un bărbat şi o femeie! Un nou episod, săptămâna viitoare, la Timişoara

4586

Dezbaterile şi controversele privind familia şi căsătoria continuă între cele două tabere: adepţii familiei tradiţionale, bazate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, şi adepţii unei forme mai libertine, care vor legalizarea căsătoriei între persoane de acelai sex.

Un nou episod va avea loc săptămâna viitoare la Timişoara, unde Coaliția pentru Familie – Comitetul de implementare local Timiș, va organiza o dezbatere legată de iniţiativa de modificare a Constituţiei, în senul precizării explicite că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Inițiativa este exercitată în temeiul art. 150 din Constituție. Proiectul de lege, expunerea de motive și avizul Consiliului Legislativ au fost publicate în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 883, pe data de 25 noiembrie 2015.

Această inițiativă vizează doar schimbarea definiției familiei astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația şi instruirea copiilor“.

Potrivit Coaliţiei pentru Familie, „termenul soţi este deschis interpretărilor în contextul internațional din ultimii ani. De aceea, pentru a proteja și sprijini nașterea și creșterea generațiilor viitoare, considerăm că acesta trebuie înlocuit cu formularea din inițiativa noastră legislativă. Potrivit învățăturii Sfintei Scripturi și a principiilor moralei creștine, familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este relația interumană ce asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației generațiilor viitoare. Familia este locul în care valorile și tradițiile societății sunt transferate copiilor, iar tradițiile și valorile românești au, la baza lor, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie”.

În comunicatul transmis redacţiei noastre se mai precizează că „Rolul primordial pe care familia l-a avut de-a lungul istoriei poporului român are nevoie de protecția noastră, a tuturor, în fața tendințelor societății moderne de a-i diminua importanța. Familia reprezintă mai mult decât iubirea dintre soți, are o structură publică cu funcții juridice, cu reguli și roluri sociale. Toate acestea, pe termen lung, asigură dezvoltarea optimă și continuitatea societății. Pentru noi, românii, familia nu este „un stil de viață“, ci este legată fundamental de credința dintotdeauna a poporului român”.

Comitetul de inițiativă este format din membri aparținând cultelor: ortodox, romano-catolic, greco-catolic, baptist și penticostal şi se bucură de sprijinul cultelor din care membrii comitetului de inițiativă fac parte.

LĂSAȚI UN MESAJ