Casa Studenţilor se mută în casă… veche. Va funcţiona într-unul din fostele cinematografe

247

Problemele Casei Studenţilor din Timişoara, care funcţionează într-o clădire retrocedată pentru care se achită 15.000 de lei chirie, se va muta, anul viitor. Noua casă va fi un vechiu cinematograf din Timişoara.

Procesul de reintrare a sălilor de cinematograf în patrimoniul oraşului a început de luni, iar primarul promite să ajute şi tenirii care activează la Casa Studenţilor. Acesta spune că îi va muta într-unul din fostele cinemauri.

„Vom vedea care dintre ele, dar este o instituţie extrem de benefică pentru Timişoara (n.r. Casa Studenţilor). Nu putem doar să lansăm cuvinte frumoase şi când e vorba de fapte să nu facem nimic. Studenţii Timişoreai merită o casă a studenţilor. Nu o asigră Guvernul, o asigurăm noi. Acum avem posibilitatea de a face acest lucru. Un altul va fi pus la dispoziţia cineaştilor Timişorei şi vom avea o cinematecă. Vor fi toate centre cultrale”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Potrivit ordonanţei Guvernului care a făcut posibil transferul cinematografelor ăn patrimoniul Timişoarei, dar şi a dosarului prin care oraşul a câştigat titlul de Capitală Europeană a Culturii, sălile de cinema trebuie să găzduiască doar evenimente şi activităţi culturale şi trebuie să ruleze un film cel puţin odată pe săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ