„Casa este acolo unde este începutul”. Expo CASA, la prima ediție FOTO-VIDEO

105

Cu această sintagmă a fost inaugurată azi expoziția dedicată casei. Așa cum a promis recent Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a pornit o nouă abordare a conceptului de expoziție dedicată casei. Această primă ediție este dedicată celor ce până acum nu au mai expus la noi în oraș.

Cei ce ar dori o locuință găsesc la Centrul Expozițional din bulevardul Eroilor de la Tisa tot ce doresc în ordinea firească a lucrurilor de la teren, finanțare, proiectare și mai apoi mobilarrea și decorarea imobilului. Proprietarul nu are decât să primească cheia și să se bucure de investiția sa. Cecilia Mateș, organizatoarea expoziției este încrezătoare că noua soluție de expunere va avea succes în viitor prin comprimarea construcțiilor, amenajărilor imobiliare sub același acoperiș al Expo CASA, Construct & Imobiliare.

Manifestarea este dedicată publicului larg, arhitecților, constructorilor, beneficiarilor, designerilor, companiilor, inginerilor, urbaniștilor și tuturor specialiștilor din domeniu dar și celor ce încă nu sunt hotărâți. Vizitatorii, public larg și profesioniști, vor avea posibilitatea să-și achiziționeze proprietatea dorită din cadrul Salonului de Imobiliare, să-și amenajeze noua locuință în cadrul Salonului Amenajări Interioare, Exterioare, Instalații Electrice sau își pot proiecta și construi propria casă în cadrul Salonului Produse și Sisteme pentru Construcții, Anteprenoriat, Utilaje și Echipamente.

Expo CASA, Construct & Imobiliare va crea cel mai potrivit cadru pentru expozanți de a-și prezenta ofertele, de a-și identifica clienți direcți și noi furnizori, subcontractanți, reprezentanți, importatori sau distribuitori. Totodată, publicul profesionist va putea lua contact cu ultimele produse și sisteme în domeniul amenajărilor și construcțiilor.
La deschidere a luat cuvântul și prodecanul Facultății de Construcții a Universității Politehnica, profesor dr. ing. Sorin Herban, ce a arătat că doar prin implicarea directă a studenților în astfel de evenimente se poate îmbina știința de carte teoretică cu o bună cunoaștere practică a celor ce se întâmplă în realitatea economică de pe șantiere.

Standurile facultăților de Arhitectură și Urbanism și a celei de Construcții au întâmpinat chiar de la poarta salonului vizitatorii. Studenții au fost acolo să dea cele mai interesante informații despre realizările lor ca viitori specialiști ai pieței imobiliare de mâine. Expo CASA, Construct & Imobiliare reunește peste 35 de firme care expun o largă paletă de produse și echipamente specifice domeniului: plăcuțe decorative din ciment, gresie, faianță, parchet, tapițerii, mobilier stil și mobilier tapițat din lemn masiv, covoare, draperii, tapet, saltele, tencuieli, vopsele, alte materiale pentru finisaje interioare și exterioare, design interior cu mușchi, licheni, plante, sisteme acoperiș verde, materiale pentru construcții, scări interioare din lemn masiv, cărămidă aparentă, tehnologii moderne în domeniul recuperării și conservării energiei, sisteme “SMART HOME”, sisteme construcții pentru imobile pasive, consultanță și construcție domuri geodezice, consultanță în domeniul construcțiilor și amenajărilor, soluții de finanțare în domeniul construcțiilor, arhitectură și proiectare în domeniul construcțiilor.

În cadrul Salonului de Imobiliare, firmele expozante vin în întâmpinarea celor interesați cu o gamă completă de apartamente și case noi, construite în ansamblurile rezidențiale din Timișoara și împrejurimi cât și cu soluții de finanțare și consultanță în achiziționarea și alegerea personalizată a viitoarei locuințe. De aemenea, se constată o nouă tendință a decorațiunilor și mobilierului din lemn exotic masiv cu o notă de rusticitate dar cu grad foarte ridicat de finisaje cu materiale performante.

LĂSAȚI UN MESAJ