Cartea lunii mai la Bufnițe

173

Luna mai este aniversară pentru La Două Bufnițe: marți, 2 mai 2017, se împlinesc 6 luni de la deschiderea oficială a librăriei. Cu ocazia aniversării, începe o nouă campanie de promovare și încurajare a lecturii: Cartea lunii la Bufnițe. Campania își propune să promoveze o carte din literatura universală sau literatura română recent apărută, prin organizarea de dezbateri și întâlniri în jurul acesteia.

Cartea lunii mai la Bufnițe

Cartea lunii la Bufnite (1)Startul campaniei este romanul Fiica Estului de Clara Usón, care a apărut recent în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu), în traducere din limba spaniolă şi cu note de Mariana Sipoş. Este un roman despre Ana Mladić, fiica generalului care a schimbat chipul Europei. Pentru Fiica Estului, Clara Usón primeşte Premiul Ciudad de Barcelona şi prestigiosul Premio de la Crítica, o recompensă literară acordată anual celui mai bun roman scris în limba spaniolă din întreaga lume.

Clara Usón a fost invitată la Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara “La Vest de Est / La Est de Vest” (FILTM) în octombrie 2016, unde a citit fragmente din romanul Fiica Estului și a interacționat cu publicul timișorean.

Lansarea romanului și întâlnire cu autoarea prin Skype

Miercuri, 3 mai 2017, de la ora 18, are loc lansarea romanului Fiica Estului de Clara Usón, la care aceasta va intra în direct, prin intermediul Skype, pentru a discuta cu cititorii din Timișoara.

Despre autoare și carte vor vorbi Robert Șerban, președintele Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara “La Vest de Est / La Est de Vest” (FILTM), Adrian Marcu, jurnalist și scriitorul Radu Pavel Gheo.

Campania Cartea lunii mai la Bufnițe se desfășoară în parteneriat cu Editura Polirom și Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara „La Vest de Est / La Est de Vest”.

LĂSAȚI UN MESAJ